Nu tar vi nästa steg i vår tillväxtresa och lanserar Växthusbolaget.se. Växthusbolaget kommer marknadsföra växthus för både odling och umgänge. Vi erbjuder ett brett sortiment av växthus för hobby- och proffsodlaren, men också för livsnjutaren.

I samband med lanseringen av Växthusbolaget byter dotterbolaget Nordic Relax of Sweden AB namn till Gullberg & Jansson Hem och Trädgård AB. Namnbytet är en del av vår långsiktiga strategi att bredda sortimentet inom hem- och utemiljö. Varumärket Nordic Relax finns kvar och fortsätter enligt plan att marknadsföra moderna infraröda bastus på Nordicrelax.se.

”Gullberg & Jansson är sedan många år representerade i trädgårdar runt om i Sverige och Norden. Med nystartade Växthusbolaget.se och 2022 års förvärv av Ecta AB, som innehar agenturen för varumärket Ofyr, får vi en bredare portfölj inom hem- och trädgårdssegmentet. Vi säkerställer hemestern med pool, odling och matlagning och erbjuder därmed livskvalitet på en ny nivå.” säger Peter Bäck, koncernens VD.  

Kerstin Wibergh, VD på Gullberg & Jansson Hem och Trädgård kommenterar: ”Jag ser med glädje fram emot att fortsätta utveckla och bredda sortiment och varumärken för Gullberg & Jansson Hem och Trädgård. I en orolig värld med stigande matpriser och längre leveranskedjor till tallriken vill vi genom nystartade Växthusbolaget ge både hobby-och proffsodlaren bra möjligheter att kunna njuta av egenodlad och näringsrik mat. Vi kommer erbjuda ett brett sortiment av odlingsväxthus och växthus att trivas i för alla trädgårdar. Tillverkning i Europa ger korta leveranstider och produktsäkerhet för dig som vill skapa din trädgårdsdröm.

Helsingborg den 11 juli, 2022

Gullberg & Jansson AB (publ)

Peter Bäck
Verkställande direktör

Gullberg & Jansson AB (publ)
Adress: Hortensiagatan 7, 256 68 Helsingborg, Tel: +46 42 311 15 00,  Fax: +46 42 34 02 10 E-post: info@goj.se, Hemsida: www.goj.se, Org.nr.: 556690-5989

Gullberg & Jansson AB (publ) i Helsingborg har som affärsidé att utveckla, marknadsföra och distribuera miljösmarta produkter för både privat och kommersiellt bruk. Huvudprodukter finns inom hem- och utemiljö, grönyte-, och relax- och wellnessbranschen. Verksamheten bedrivs via flera dotterbolag, aktiva på den nordiska marknaden. Bolagets aktie handlas på Spotlight Next med kortnamnet GJAB.