Gullberg & Jansson uppdaterar inför säsongen 2019 större delen av sitt poolvärmepumpssortiment med det mer miljövänliga köldmediet R32. R32 har ett lägre GWP (Global Warming Potential) och upp till 70% lägre koldioxidpåverkan på klimatet än föregångaren R410A.

Peter Bäck, VD kommenterar:
– Som marknadsledande leverantör av poolvärmepumpar i Norden tar vi nu vårt ansvar och byter köldmedium. R32 har länge funnits på marknaden i luft/luft värmepumpar och används av stora aktörer såsom Toshiba, Mitsubishi och Hitachi. Vi på Gullberg & Jansson är mycket stolta över att vara föregångare i vår bransch. Inte bara klimatet är en vinnare på vårt byte. Tack vare R32:s unika egenskaper ger den våra värmepumpar ett högre COP-värde och en högre värmeeffekt. Det behövs dessutom upp till 50% mindre köldmedium per poolvärmepump. Detta är verkligen en win – win, för klimatet och poolägaren.

Gullberg & Janssons sortiment finns tillgängligt i Norden genom ett brett nätverk av auktoriserade återförsäljare. Läs mer om vårt produktsortiment på hemsidan, www.gullbergjansson.se.

För ytterligare information:
Peter Bäck, VD, E-post: peter.back@gullbergjansson.se, Tel: +46 706 46 46 63
Gullberg & Jansson AB (publ.)
Adress: Hortensiagatan 7
256 68 Helsingborg
Tel: +46 42 311 15 00, Fax: +46 42 34 02 10
E-post: info@gullbergjansson.se
Hemsida: www.gullbergjansson.se

Gullberg & Jansson AB (publ) i Helsingborg är ett miljöteknikföretag med affärsidén att utveckla och marknadsföra innovativa produkter för energi- och klimatoptimering, för både privat och kommersiellt bruk. Verksamheten bedrivs i två affärsområden: Gullberg & Jansson of Sweden inom swimmingpoolbranschen samt Stads & Park Produkter inom professionella grönytebranschen. Gullberg & Jansson of Sweden är marknadsledande leverantör av pooltak och poolvärmepumpar i Norden. Bolagets aktie handlas på Aktietorget med kortnamnet GJAB.