Den franska tillverkaren av exklusiva batteridrivna redskap för den gröna sektorn flyttar försäljning och service till Nomaco i Danmark, Sverige och Norge

Maskinimportören Nomaco A/S, som också är Nordens ledande leverantör av batteridrivna arbetsfordon, kommer nu även att ha det mest exklusiva varumärket inom batteridrivnaverktyg för grönayta bakom sig. Franska Pellenc, som är kända för sina batteridrivna verktyg, har valt att flytta både försäljning och service av produkterna till Nomaco.

”I framtiden kommer vi att ta hand om distributionen av Pellenc-utrustning i Danmark, Sverige och Norge. Fransmännen vill ha en importör för hela Skandinavien och de senaste 12 åren har Nomaco haft agenturen i Sverige, så det finns redan goda och långvariga relationer. Vi och Pellenc känner varandra fullt ut och nu har vi möjlighet att sälja samma unika produkter i alla tre skandinaviska länder, säger Nomacos vd Benny Svenningsen.

Pellenc är franskt och anses av det professionella segmentet tillhöra världsklass när man skär, beskär, sågar, rensar, odlar och på annat sätt arbetar i det gröna. Fabriken är känd för sina handhållna batteriredskap, som inte belastar själva verktygets vikt. Således gör de det lättare att arbeta hela dagar med ergonomiskt korrekt arbetsställning. Samtidigt finns det varken buller eller föroreningar som från bensindrivna maskiner.

”Det är ingen hemlighet att Pellenc tillverkar de dyraste produkterna på marknaden. Det finns naturligtvis en anledning till detta. Pris och kvalitet hänger tätt ihop, inte minst när det gäller professionell utrustning. Därmed passar de perfekt ihop med Nomacos kundgrupp och våra övriga produkter, säger Benny Svenningsen.

I framtiden kommer alla Pellenc maskiner att distribueras direkt till återförsäljare i hela Skandinavien från Nomacos centrallager i Sverige. Lagret ligger vid Arlanda flygplats utanför Stockholm, vilket möjliggör snabba dagliga leveranser till återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark.

– Den officiella överlämningen till Nomaco blir i mitten av september där vi tar över både service- och garantiåtaganden. Vi kommer självklart att använda Have & Landskab för att visa vårt nya samarbete med Pellenc som fyller 50 år i år, säger Benny Svenningsen.

Pellencs produktportfölj omfattar beskärningssaxar, röjsågar, häcksaxar, kultivatorer, motorsågar, lövblåsare, gräsklippare och bindningsmaskiner. Allt elektriskt och med batteriet i en sele på användarens rygg. Detta ger den franska tillverkaren ett mycket stort kundsegment av bland annat kommuner, plantskolor, trädgårdsmästare, bostadsrättsföreningar, kyrkogårdar, golfbanor och andra med utomhusskötsel av grönområden.

Pellenc ligger 50 kilometer norr om Marseille i södra Frankrike. Fabriken har cirka 2000 anställda.